Om Tamaco

Tamaco bygger på et grundlag om, at vi vil udvikle og afsætte bedre fødevarer. Vi har en mission om at bringe mere mad af høj kvalitet på hylderne i detailhandlen og på bordene i restauranter og kantiner.


Sammen med dygtige og engagerede landmænd, producenter og visionære kunder arbejder vi konstant med udvikling af nye og spændende fødevarekoncepter med øje for økologi, dyrevelfærd, biodiversitet, kvalitet og fødevaresikkerhed.


For at sikre den høje kvalitet stiller vi krav til leverandører, samarbejdspartnere og til os selv. De varer, vi bringer på markedet, skal være mere end bare mad.


For Tamaco er økologi ikke en trend, men en del af vores DNA og har været en drivkraft bag vores arbejde i årtier. Vi tror på, at fælles velfærd starter med omtanke. Derfor har vi dedikeret os til at levere fødevarer af højeste standard, hvor dyrevelfærd og kvalitet går hånd i hånd.


Vi arbejder tæt sammen med nogle af landets bedste producenter for at sikre, at vores kunder får de mest rene og smagfulde fødevarer. For Tamaco handler økologisk produktion ikke kun om fraværet af pesticider. Det handler i lige så høj grad om dyrenes trivsel.


Nogle af vores succesfulde koncepter er Poppelgris, REMA1000's Frilandsgris, Dark Red, Naturkvæg, Thise&Ko og Bertels Gris. 

Tamacos historie

Tamaco har en mangeårig historie som kødvirksomhed bag sig. Siden 1964 hvor selskabet blev grundlagt har fokus været på kvalitet og håndværk. Med ejerskifte og nye visioner har virksomheden gennem tiden udviklet sig, men Tamacos stolte traditioner inden for kødhandel lever fortsat videre.


Tamaco står i dag som et erfarent handelsselskab med solide traditioner og med ambitionen om at bidrage til vores fælles fremtid ved at nytænke og udvikle fødevarehandel med omtanke.


En livslang passion for økologi


Tamaco er ikke bare endnu en aktør på det økologiske marked – vi har været med helt fra begyndelsen.

Vores direktør Karsten Deibjerg Kristensen har spillet en afgørende rolle i udviklingen af den økologiske kødbranche i Danmark siden 1990’erne. Som en af de første til at organisere og kommercialisere økologisk kød har han været med til at forme en hel industri og sikre, at økologiske fødevarer kunne blive tilgængelige for forbrugere i hele landet.


Karsten blev som 23-årig direktør for det første egentlige afsætningsselskab for økologisk kød i Danmark.
Tre år senere var han med til at starte Friland Food
- en sammenslutning af økologiske og frilandsgrise- producenter, som han stod i spidsen for i to årtier.
Også efter firmaet blev solgt til Danish Crown i 2000.


Arbejdet med økologien førte blandt andet til et tæt
partnerskab med Dyrenes Beskyttelse, hvor Karsten har været med til at udvikle løsninger, der kombinerer høj dyrevelfærd med en økonomisk bæredygtig produktion.


Trods en del modgang lykkedes det at skabe partnerskaber mellem økologiske producenter og konventionelle aktører, hvilket har været afgørende for branchens vækst.


Med Tamaco lykkedes det at bringe visionen videre. Siden 2013 hvor
Karsten trådte ind i virksomheden, har han præget den med sin ambition
om at levere økologisk kød - med omtanke og i højeste kvalitet - til flest
mulige forbrugere på tværs af Europa.


Et årti senere står Tamaco fortsat som en stærk fortaler for bedre forhold
for slagtedyr og samarbejder med producenter om udvikling af koncepter
der stemmer overens med firmaets værdier.


Når du vælger Tamaco, vælger du en virksomhed, der virkelig brænder for økologi, dyrevelfærd og kvalitet. Vi arbejder hver dag på at skabe en sundere fødevarekultur med omtanke for mennesker og natur - dyrene og vores omgivelser.


Tamaco - mere end bare mad

unsplash